Free shipping 30 day money back guarantee 5 year warranty

0

Your Cart is Empty

Lifestyle-journalist en oud-Playboy Jan Heemskerk test het LOQED Touch Smart Lock

March 05, 2021 6 min read

Lifestyle-journalist en oud-Playboy Jan Heemskerk test het LOQED Touch Smart Lock

Lifestyle-journalist en oud-Playboy Jan Heemskerk test het LOQED Touch Smart Lock op de meest beroerde voordeur van de wijde omtrek, in een gezin met een schrikbarend gebrek aan respect voor delicate elektronica en beweeglijk hang- en sluitwerk. Hij is erg blij met zijn nieuwe aanwinst.

Ik ben Jan. Mijn huis telt 13 smartlampen van Philips Hue, en nog eens 6 van Hombli. Twee Chromecasts, een Google Home smart speaker, een Google Nest Hub en een Nest 3rd gen slimme thermostaat. Die werkt listig samen metzes Tado slimme radiatorknoppen. Verder heb ik twee ‘oude’ Sonos Zoneplayer S5 smart speakers en twee amps waarmee ik muziek kan streamen naar twee Pioneer 5.1 home cinema receivers met passieve JBL-speakersets. Sonos wil dat ik mijn setje upgrade naar denieuwe generatie, en dat zou ik ook wel willen, maar ik ben prins Bernhard junior niet. En met een beetje moeite werkt de eerste generatie Sonos voorlopig ook min of meer samen met de Google Assistent/ Home-combinatie, mijn favoriete speech-assistent en Smart Home-platform van keuze. Helaas kunnen we dat niet zeggen van mijn Harmony Hub van Logitech, die het verdomt met Google Assistent te werken in ‘mijn’ regio (Nederland), en waarmee ik dus niet de ir-functies van mijn bejaarde Smart-3D HD-tv van LG, eenwinkeldochter in de uitverkoop, kan bedienen. Ik kan wel mijn bbq bedienen per wifi, net als mijn sous-vide-kookstaaf. En ik heb een opblaas-jacuzzi in de tuin, maar die is niet smart, alleen maar cool.

Ik vertel dit allemaal om jullie een beeld te gevenvan het vlees dat met je met mij in de kuip hebt, als het als het gaat om slimme spullen in en om het huis: ik loop niet voorop, maar ook niet achteraan, ben dol op gadgets, maar ik moet ze met een redelijke mate van inspanning aan de praat kunnen krijgenen houden (of mijn vrouw wordt boos). Ik vind ook dat slimme apparaten hun taak minstens zo goed moeten doen als hun domme voorganger, en liefst iets handigs of grappigs toevoegen. Ze mogen geld kosten, maar niet buitenproportioneel veel. En ze moeten hufterproof zijn, want mijn gezin meent dat de slimme spullen zich aan hen moeten aanpassen, in plaats van andersom. Tenslotte moeten al mijn buurmannen groen zien van de jaloezie op alles wat ik koop.

Duidelijk? Mooi!

Zo leef ik rustig voort met een open oog voor leuke innovaties op de huisvloer, als plotseling het LOQED Touch Smart Lock op mijn pad komt, in de gedaante van hun marketingman Joppe Beurskens. Of ik misschien zin heb – als invloedrijke lifestylegoeroe – om hun nieuwe slimme slot uit te proberen. Hij weet het niet, maar daarmee komt hij als geroepen, want onze voordeur en het bijbehorende opbouwslot zijn bij ons weten in gebruik genomen bij de oplevering van het huis in 1972, en de boel is binnen zes seconden te kraken met een draadhangertje door de brievenbus. Wij waarschuwen Joppe dat het mogelijk een hele toer zal worden deze brakke deur te beveiligen. Het deert hem niets. ‘Ons slot past op iedere deur…’.

LOQED overview

1. LOQED doet wat LOQED belooft

Nou… Eén ding kunnen we vast over die jongens van LOQED zeggen: ze houden zich aan hun beloftes. Al moet er in ons geval een volwassen slotenmaker aan te pas komen die een compleet nieuw slot in de deur komt frezen, en twee medewerkers die de hardware nogeven moeten komen fine-tunen. ‘Weet je dat je deur krom is?’ Ja, wat zeg ik nou! Als ik deinstallatie-check op de site van LOQED bekijk, komt het er op neer dat je goed zit met een slot met europrofiel (inbouw en SKG-gecertificeerd) en fout met een niet-gecertificeerd opbouwslot. Zo’n deur kun je trouwens wel door een vakman laten ombouwen voor 350 euro, inclusief SKG*** deurbeslag. In het ergste geval ben je dus totaal zo’n 700 piek achteruit. Wat evengoed nog redelijk is voor state-of-the-art slim sluitwerk.

2. Kun je het smart lock zelf ook installeren?

Heb je zoals de meeste normale mensen een Europrofiel-slot zonder malle fratsen als separate nachtsloten, past en werkt het LOQED Touch Smart Lock op jouw deur. Installeren kan binnen twintig minuten, maar ik zou er een uurtje voor inruimen. Het komt neer op demonteren van het deurbeslag en de cilinder, installeren van de buitenmodule en terugplaatsen van het buitendeurbeslag, de LOQED-cilinder plaatsen, de binnenmodulebasisplaat, de motormodule en de batterijen plaatsen, en het zorgvuldig monteren van de afdekplaat en de deurkruk. Dan mag je de bridge in het stopcontact steken en met de LOQED-app je nieuwe slot instellen. Eitje toch? Zonder dollen: ik was blij dat ik er een vakman bij had (hij was er toch), maar het was me met enige moeite en met veel geduld en vooral de handigestep-by-step en devideo ook wel gelukt. Goedgekeurd!

3. Wat is er tof aan dit slimme slot?

Om te beginnen, in ons geval: we hebben nu een veel beter slot dan voorheen. Dat heeft in principe niets met LOQED te maken, maar zou je wel aan het denken kunnen zetten als je ook jouw voordeur kunt openpeuteren meteen paperclip, Misschien is jouw slot ook aan vervanging toe en is dit wel je kans op er dan meteen een smart lock van te maken!

4. Yeah, yeah, maar wat is er écht tof aan dat ding?

Onze favoriet: vanuit de jacuzzi in de tuin op afstand via de app alvast de deur opendoen, zodat je na het poedelen niet staat te blauwbekken met een bevroren bos sleutels, voor een dichte deur. Ook tof:touch to open, waarbij het slot je smartphone herkent als je het paadje komt op wandelen en je alleen nog de buitenmodule hoeft aan te raken om binnengelaten te worden. En als we toch bezig zijn met toegangstechniek: je kunt ook met een lege telefoon naar binnen met een zes-cijferige code. Leg dan wel een leesbril in de struiken, want de cijfertjes zijn klein. En gebruik niet te veel nullen in de code. Als je eigenwijs bent, ontdek je vanzelf wat ik bedoel.

5. Nog meer stoere dingen die ik aan mijn vrienden kan vertellen?

Goeie random feiten zijn:

  • Dit slot is beter dan veel andere omdat de hele cilinder wordt vervangen, en het motortje niet enkel de ‘oude’ sleutel in het ´oude’ slot ronddraait – een wankele verbinding die me er eerder van heeft weerhouden een dergelijk Smart Lock te kopen. Je moestnamelijk nogal veel kracht zetten op het slot in mijn voordeur en dat zag ik niet gebeuren.
  • De motor van dit slot kan meer kracht op de cilinder ontwikkelen dan jij met je blote handen. De batterij gaat meer dan negen maanden mee.
  • Het slot heeft end-to-end-encryptie.
  • Het slot weet of je binnen of buiten bent en je activeert dus nooit per ongeluk de touch-to-open-functie als je binnen bent.
  • Je kunt het slot bedienen met wifi, bluetooth en de cijfercode. Je kunt dus altijd naar binnen, tenzij de batterijen van het slot leeg zijn, en dan kun je het alsnog jumpstarten met een doodgewone 9-volt batterij en je cijfercode.
  • LOQED is het geesteskind van twee Hollandse jongens: PIerre van Oord (die altijd zijn sleutels kwijt was) en Jeroen van Oorschot. Ze deden vier jaar over de ontwikkeling.
  • De slimmeriken onder ons kunnen een speech assistent inregelen via een paar softwarematige u-bochten. We adviseren niet ‘hey Google, open de deur’ te kiezen als voice-commando. Doe liever iets leuks als een lamp aansteken als je het pad opkomt. Kneuzen als ik is een betere integratie beloofd.  

6. Iets te mopperen?

Nou, als ik heel even mag. Ik vind de navigatie binnen de app niet bijzonder duidelijk. En soms reageert het slot wat langzaam op impulsen, zodat je de deur al ‘op afstand’ aan het openmaken bent vóór de touch-to-open functie in de gaten heeft dat je voor de deur staat. Dit probleem hangt samen met ons ongeduld, maar soms ook – heb ik het gevoel – met kleine connectiviteits-probleempjes. Ik ben trouwens nog altijd binnen gekomen. En daar gaat het maar om.

7. Conclusie?

Ja hoor! Als je mij vraagt of ik aan dit LOQED Touch Smart Lock een goede ‘koop’ gedaan, kan ik daar zonder reserve en vol overtuiging ‘Ja!’ op antwoorden. Beter dan mijn vorige slot, handig in het gebruik, veilig en betrouwbaar en voorzien van voldoende gadget-appeal om iedere buurman de ogen uit te steken. En stevig, wat van pas komt als mijn huisgenoten de deur dichtsmijten terwijl het slot net even ging kalibreren.

Wil jij ook net als Jan sleutelvrij door het leven? Bestel dan hier jouw LOQED Touch Smart LockAlso in LOQED News

How does the LOQED Touch Smart Lock compare to the Bold Smart Cylinder?
How does the LOQED Touch Smart Lock compare to the Bold Smart Cylinder?

July 05, 2021 4 min read

You want a smart lock, but you don't know which one to go for? In this blog we compare the LOQED Touch Smart Lock to the Bold Smart Cylinder.
Read More
Bright review LOQED - Dit slimme slot ziet er goed uit!
Bright review LOQED - Dit slimme slot ziet er goed uit!

February 25, 2021 1 min read

In de review zie je hoe het slot werkt, hoe de installatie verloopt, wat het onderscheidend maakt ten opzichte van andere smart locks en welke functies de app biedt.
Read More
LOQED vs Nuki smart lock comparison
LOQED vs Nuki smart lock comparison

February 05, 2021 5 min read

In this blog we compare the LOQED Touch Smart Lock with the Nuki smart lock 2.0. This will give you a good impression of the differences between the two smart locks.
Read More

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods